Μεταλ Σύνοδος Κορυφής στην Μαλακάσα

Μουσική, Βιβλίο, Κινηματογράφος, Θέατρο, Ταξίδια, Φωτογραφία, Πολιτική, ΜΜΕ, Τεχνολογία και ότι άλλο βάλει ο νους σας

Συντονιστές: katerina, Ytsejam

Μεταλ Σύνοδος Κορυφής στην Μαλακάσα

Δημοσίευσηαπό Ytsejam » 21 Φεβ 2010, 11:42

Το λέγαμε κάποτε στα τέλη των 80’s αρχές 90’s σαν την απολυτή μεταλ φαντασίωση και πάντα απαντούσαμε στους εαυτούς μας ότι δεν παίζει αυτό για κανένα λόγο. Ήταν τα χρόνια, οι συγκυρίες, οι κόντρες μεταξύ τους. Ωραία χρόνια. Πριν τρεις μήνες τα μέσα ανακοίνωσαν: ‘’οι big four σε περιοδεία για πρώτη φόρα’’ και σκέφτηκα πως το είπες αυτό αντίχριστε, που λέει και ο Βέγγος. Σκέφτηκα τότε μακάρι ρε να γίνει κάπου κοντά να πάω. Ιταλία, Βουλγαρία και Βαρκελώνη ακόμα. Λίγο μετά ‘’θα γίνει στο Sonicsphere Festival που θα γίνει και στην Ελλάδα’’!!!! Πάλι Βέγγος εγώ. Κάνεις δεν ανακοινώνει τίποτα. Το φεστιβάλ δεν έχει το ίδιο Line up σε όλες τις χώρες. Πρώτη μου σκέψη, πάλι maiden θα φάμε στην μάπα πανουλη. Και όμως ο …αντίχριστος είχε άλλη γνώμη. Είναι επίσημο, είναι γεγονός, είναι το μεγαλύτερο συναυλιακο γεγονός που έγινε στην Ελλάδα (αναλογιστείτε δημοτικότητα και εκατομμύρια πώλησης δίσκων) είναι οι Big Four of Thrash Metal, είναι οι Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax στην ίδια σκηνή για ένα βραδύ στους ελληνικούς ουρανούς.

http://gr.sonispherefestivals.com/
http://www.didimusic.gr/main.html

δεν θα μπω στην διαδικασία της γκρίνιας. Ακριβό εισιτήριο, παρκιν, Μαλακάσα, κτλ. Γκρινιάξτε, βρίστε στα @@ μας!!! Big Four incoming!!!!! Και αυτό είναι μια φόρα στην ζωή και όπως λέει και ο W.Wallace:’’ μείνετε αλλά μπορεί να πεθάνετε, φύγετε και μπορεί να ζήσετε. Αλλά μετά από πολλά πολλά χρόνια όταν θα είστε λίγο πριν ανοίξετε κουβέντα με τον χάρο ποσά θα δίνατε για μια ευκαιρία μονό μια γαμημένη ευκαιρία να πείτε στους εχθρούς μας ότι μπορεί να πάρετε την ζωή μας αλλά δεν θα πάρετε ποτέ την ελευθερία μας!!!’’

ΥΓ. για έμενα οι Μetallica ήταν η πρώτη μελώδια πίσω το 1987 που με έβαλε στο μεταλ. Ήμουν τρελός για αυτούς. Ήμουν στις 27/6/93 στην Ν. Σμύρνη …πρώτο τραπέζι πίστα. Πληγώθηκα από τις παπαριες του Lars, τους έφτυσα και εγώ όπως αυτοί. Δεν με πείραξε οι μουσικοί δρόμοι που διάλεξαν, με πείραξαν οι κωλοδηλωσεις και οι μηνύσεις για τα download. 17 χρόνια μετά την συναυλιαρα στον Πανιώνιο και 15 χρόνια μετά από αυτές τις δηλώσεις, λέω λοιπόν να ξεχάσω όλα αυτά να κάνω πίσω, να ξεθάψω τα t-shirts μου και ανέβω εκείνο το βραδύ στην Μαλακάσα και να πω ένα ευχαριστώ. Δεν θα έγραφα τίποτα τώρα εάν δεν υπήρχαν αυτοί!!! Πάμε σαν άλλοτε λοιπόν….

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Num Soci 126557
Άβαταρ μέλους
Ytsejam
barcelonista

Δημοσ.: 1751
Εγγραφη: 27 Απρ 2006, 19:33
Τοποθεσια: Παλληνη, Αθηνα

Re: Μεταλ Σύνοδος Κορυφής στην Μαλακάσα

Δημοσίευσηαπό Luis_Enrique » 21 Φεβ 2010, 14:41

Μάλλον δεν έχω να πώ τίποτα, γιατί αν πώ δε θα κάνω τίποτα άλλο παρά να αναπαράγω αυτά που έγραψε ο Πάνος... Πολύ απλά, πάω να δώ για 4η φορά (κάθε φορά είναι σαν τη πρώτη) το συγκρότημα που ευθύνεται για την τρέλλα που έχω για τη μουσική, για 3η φορά ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα τους Megadeth, και για πρώτη φορά κάποια άλλα αγαπημένα μου σχήματα όπως τους Slayer (κυρίως) και τους Anthrax... Το σημαντικότερο όμως τελικά δεν είναι πόσες φορές έχω δεί τον καθένα απο αυτούς, αλλά οτι θα τους δώ όλους μαζί σε μια βραδιά! Απίστευτο κι όμως αληθινό...

Quatre barres fetes de sang...
Άβαταρ μέλους
Luis_Enrique
Catalanista

Δημοσ.: 2137
Εγγραφη: 20 Φεβ 2006, 00:24
Τοποθεσια: Nova Smyrne

Δημοσίευσηαπό Luis_Enrique » 21 Φεβ 2010, 14:49

ΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕ!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Luis_Enrique
Catalanista

Δημοσίευσηαπό melios » 21 Φεβ 2010, 23:58

Ytsejam έγραψε:
ΥΓ. για έμενα οι Μetallica ήταν η πρώτη μελώδια πίσω το 1987 που με έβαλε στο μεταλ. Ήμουν τρελός για αυτούς...
.....
.....
.....
Δεν θα έγραφα τίποτα τώρα εάν δεν υπήρχαν αυτοί!!!

αμα δεν ήταν αυτοί ....θα ήταν άλλοι...

Εν έτη 2010 πάντως...

Αργετινή....

Μεξικό...

Peru...

Για όσυς απορούν ας δούμε το 93 στην αργετινή πώς παιζαν....

και ως γνωστό το λατινικό κοινό ειναι με διαφορά το πιο εκδηλωτικό στο πλανητη...και τωρα τους βλεπουν λες και βλεπουν όπερα...

Δεν ξέρω Πάνο αν ο W.Wallace κολάει με αυτό που λές...

Αλλά τελικά αυτη η απίστευτη μοιρολατρεία και η αδικαιολόγιτη αφοσοιωση ιδικα για κατι τετοιες μπαντες, πρεπει να ηταν ο βασικός λογος να σταθεροποιησουν την εξελιξη αυτης της μουσικής...Ι

ιδικα για τετοιες μπάντες που και η μουσική τους γνώση αλλα και εξέλιξη ειχαν ενα όριο από τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες...

Ισως για τον Σκοτιε, τον Φρανκ και τον Τσαρλιε να κατηφορισω μιας που την προηγουμενη φορα που παίξαν είμασταν στο νησι...Μια μπάντα που ποτε, ιδικα στην Ελλάδα, δεν την αναγνωρήστικε η αξία της...

Α! και για τον David...Που μετα απο δεκαεννια χρόνια πρσσφοράς τον ξαναφωνάξανε με text μηνυμα απο το κινητό του νυν drummer ](*,) ](*,) ](*,)

Μεγάλο γεγονός ισως...τεράστιο όχι...
Άβαταρ μέλους
melios
barcelonista

Δημοσ.: 555
Εγγραφη: 17 Φεβ 2006, 13:47
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευσηαπό Luis_Enrique » 05 Μαρ 2010, 21:48

Τι πορωτικός που ήταν αυτός ο Jason... Ευτυχώς που πρόλαβα να τον δώ το '99...
Άβαταρ μέλους
Luis_Enrique
Catalanista

Δημοσίευσηαπό Luis_Enrique » 05 Μαρ 2010, 22:10

Αργεντινή '93

Αθήνα '99 (Ριζούπολη.) Το βράδυ που δεν θα ξεχάσω ποτέ...
Άβαταρ μέλους
Luis_Enrique
Catalanista

Δημοσίευσηαπό Ytsejam » 07 Μαρ 2010, 13:32

λοιπόν για να κάνουμε μια σούμα. έχω πιάσει και έχω ακούσει σε 20 μέρες τόσο Metallica όσο δεν άκουσα τα τελευταία είκοσι χρόνια. στα μουσικά νομίζω ότι δεν έχουν πλέον δυστυχώς να δώσουν κάτι. έβγαλαν έναν τελευταίο μέτριο αλλά αξιοπρεπή δίσκο και έχουν κάνει τα live τους απίστευτα. Τα συγκρίνω μονό με τα live των περιόδων 1988-1993!!!! Στα Live τους νομίζω ξεκαθαρίζει το τοπίο. Ξέχωρα τα 5 κομμάτια από Death Magnetic που ‘’υποχρεωτικά παίζουν’’ για να προμοταρουν παίζουν ένα κομμάτι από τα ρημαδοLoad και ξεreload συνήθως το fuel που έτσι πως το παίζουν μου θυμίζει εποχή kill em all και λιγότερο 90s. Τα υπόλοιπα κομμάτια που παίζουν ότι και να παίξουν από την εποχη 1983-1991 είναι έπος. Ειλικρινά δεν ξεχωρίζω κάτι!!! Ότι και να πιάσει από εκείνη την εποχή είναι μέρος της ιστορίας του ανθρώπου!!!
Αυτό που σε έναν …παλιό κάνει αμέσως μπαμ όταν βλέπει ένα DVD Live του σήμερα είναι ο μπασιστας. Το παλικάρι είναι μεγάλος παίκτης, καλύτερος από τον newsteed αλλά άκυρος ρε φιλέ!! Καραγκιοζακος σκέτος. Δεν έχει αυτή την τρέλα του Newsteed. O Jason ήταν ένας οπαδός της μπάντας που έπαιζε μπάσο σε αυτή. Αυτό ήταν το πλεονέκτημα του. Ξεσήκωνε, τραγούδαγε, έτρεχε, αλώνιζε το παλικάρι. Υστερούσε σε τεχνική αλλά και τι έγινε. Μήπως θα ήταν ο νέος Cliff? (respect) ο Robert ίσως είναι το χάσμα γενεών που έχω πλέον με τους metallica. Xaxaxa
O kirk από την άλλη περνά δεύτερη εφηβεία!! Παίζει επιτέλους όλα τα κομμάτια χωρίς λάθη στα solo και είναι σταθερή αξια!! Μεγάλος παίκτης!
Ο lars είναι μείον 2 τομ στα drums αρά από μονό του αυτό είναι πρόβλημα. Παίζει σταθερά ρυθμούς και δεν γεμίζει όσο πρέπει τα κομμάτια αλλά το τελικό αποτέλεσμα τον δικαιώνει και μονό αυτιά που εξοικειώθηκαν με αυτόν στα 80s το καταλαβαίνουν. Θέλω κάτι ακόμα από αυτόν εκτός από να τον βρίσω…. Αλλά είπαμε πάνε αυτά χαχαχα
Εκεί όμως που είπα ‘’μάγκα αυτά είναι’’. Ο james hetfield είναι ο ….νέος τραγουδιστής των metallica? Δεν είναι δυνατόν μια κλινική αποτοξίνωσης από το αλκοόλ να έκανε τόση δουλεία!! Ο james έκανε αυτό που όλοι οι παλιοί fans τους έλεγαν. Έκοψε τα πολλά yeap kai yeah και ξαναμαναyeah και δώστε yeah, συγχρονίστηκε με τα τραγούδια και επιτέλους δεν κάνει φάλτσα!!! Είναι απίστευτος. Καλύτερος από ποτέ!!!
Συνολικά στα live που είδα, παρατήρησα μια μπάντα που έχει ξαναβρεί την χαμένη αίγλη της. Μια μπάντα που βγήκε σε tour να πει στον κόσμο ότι ‘’οι μαλακιές τέλος, τώρα έχει πραγματικούς Metallica’’. Χίλια μπράβο που έβαλαν μυαλό!!

Δεν πρέπει να επισκιάσει η παρουσία των Metallica τις άλλες μεγάλες μπάνταρες!! Στα επόμενα ποστ μου θα πούμε για τους άλλους τρεις.

ΥΓ Στο ίδιο αεροπλάνο θα μπει ο Lars με τους Dave Mustaine και Kerry King? Την μαμησε!! Χαχαχαχαχαχ
ΥΓ2 το κρίσιμο ερώτημα είναι μετά τον Dave Lompardo ποιος θα έχει τα @@ να ανέβει στα drums?
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Num Soci 126557
Άβαταρ μέλους
Ytsejam
barcelonista

Δημοσίευσηαπό Ytsejam » 25 Ιουν 2010, 11:07

ο σβερκος μου ακομα ποναει και οι εικονες και σκεψεις που εχω για αυτο που ολοι ζησαμε ειναι απειρες. ας προσπαθησω να βαλω μια σειρα.

suicidal angels: αδιαφοροι και copyright των sepultura

bullet for my valentine: η εκπληξη της ημερας. δεν ειχα ακουσει νοτα τους μεχρι χθες απο σημερα θα ακουω μονο αυτους. σοκ επαθα παιδες τα εσπασαν.

stone sour: εμενα προσωπικα η μπαντα αυτη δεν μου αρεσει αλλα πρεπει να παραδεχτω οτι εσκισαν και με εναν frontman ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!

Anthrax: οι ανθρακες επρεπε κατα την γνωμη να αποδειξουν τουλαχιστον σε μας τους παλαιοτερους οτι αξιζουν να ειναι στην 4αδα. και το εκαναν. γνωστο χαβαλε ρυθμο και καλη διαθεση, εξαιρετικο setlist με κομματια να λειπουν αλλα που να χωρεσουν ολα σε 1 ωρα. αξιοι λοιπον

Slayer: ολη την μερα ειχε συννεφια, μολις βγηκαν αυτοι ο θεος πηρε τον πουλο και βγηκε ο ηλιος. τυχαιο δεν νομιζω. παιδια οσοι ηρθατε πρωτη φορα σε επαφη με δαυτους εχετε ενα δικιο, ομως αυτοι ηταν ειναι και θα ειναι οι θεοι slayer. Μπαινουν τα χωνουν σε αποτελειωνουν καληνυχτα σας. δεν ειναι μπαντα του μπλα μπλα σας αγαπαμε κτλ. στα λοιπα εξαιρετικη εμφανιση με lombardo να τα σπαει ολα!! respect

Μegadeth: σαραντα χρονια φουρναρης δεν εχω καταφερει να δω μια φορα megadeth και τελικα μισοειδα χθες. μισο ειδα γιατι ειχα vip PL2 εισητηριο με αποτελεσμα να μην φαινεται καθολου σχεδον η μικρη σκηνη. και με τον κοσμο που ειχε εκεινη την ωρα οι μετακινησεις ηταν δυσκολες και το μονο μου παραπονο ειναι οτι 150 ευρω και να στην ουσια 2 απο τους τεσσερις δεν λεει. τελοσπαντων επαιξαν εξαιρετικο setlist ο Mustaine ειναι θεος ειτε σας αρεσει ειτε οχι, φαινεται να περνανε δευτερη νιοτη και αμα ερθουν μονοι τους δεν τους χανω.

Μetallica: με τους Metallica ειχα μια σχεση παθους απο το 1986 και μισους απο το 1996 και μετα. ημουν απιστευτα παρμενος με τις βλακειες δηλωσεις του lars και τις μηνυσεις και και και. Φετος αποφασισα να τα βαλω ολα στην ακρη και λογο και των αλλων τριων να τα ...ξαναβρω μαζι τους. Εχοντας τους δει λοιπον μονο μια φορα το 1993 για συναισθηματικους και μονο λογους δεν μπορω να κανω συκρισεις με το τοτε. το τωρα μου φανηκε ομως απιστευτο. εχοντας δει πολλα live τους τα τελευταια χρονια σε dvd εβλεπες οτι ειναι σε τρομερη κατασταση και το εδειξαν χθες. το live εσπερνε. το highlight της βραδυας το For Whom The Bell Tools. παιδια δεν εχετε ιδεα τι εβλεπαν τα ματια μου και υπο καταραχτωδη βροχη!! μπραβο μας!! δεν εβλεπες ουτε ενα κεφαλι να μην κουνιεται ουτε ενα σωμα να μην παλετε!!! και ειχε και blackened & ride & motorbreath!!!! εξαιρετικοι.

Η ιστορια γραφεται απο τους μεγαλους...συγκεκριμενα απο τους τεσσερις μεγαλους!

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Num Soci 126557
Άβαταρ μέλους
Ytsejam
barcelonista

Δημοσίευσηαπό cs23 » 25 Ιουν 2010, 12:58

Πολύ ωραία, που περάσατε ωραία :P

Πάνο, μια αποροία έχω μόνο, πως μοιράστηκε ο χρόνος μεταξύ των big 4 γιατί άκουγα κάτι φαφαριές για μισάωρα ή 45 λεπτά ο καθένας.

υγ. για το vip εισητήριο κάνω πως δεν το διάβασω και θα σε πειράξω από κοντά :P
cs23
barcelonista

Δημοσ.: 277
Εγγραφη: 02 Σεπ 2007, 14:02
Τοποθεσια: New Smirna

Δημοσίευσηαπό Ytsejam » 25 Ιουν 2010, 16:12

ρε ειμαι 35 χρονων και ημουν με την ποπη μαζι εκει απο τις 11.00. δεν ηθελα να ταλαιπωρηθει αφου ηθελε μονο metallica να δει.

http://www.rocking.gr/article7746.php
απαντησεις εδω σχετικα με τις ωρες. ολοι ηταν..αγγλοι στο ραντεβου.

τωρα κωστα εχεις ενα δικιο. απορω πως εγω μαζι με αλλους 39999 μαλακες πηγαμε. τι κοροιδα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Num Soci 126557
Άβαταρ μέλους
Ytsejam
barcelonista

Δημοσίευσηαπό Ytsejam » 25 Ιουν 2010, 16:15

κωστα που πηγε το ποστ σου?
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Num Soci 126557
Άβαταρ μέλους
Ytsejam
barcelonista

Δημοσίευσηαπό Luis_Enrique » 27 Ιουν 2010, 16:34

Αυτή κι αν ήταν εμπειρία. Ήταν η τέταρτη φορά που είδα τους Metallica αλλά πέρασα καλύτερα από ποτέ. Φυσικά έζησα το live από πρώτο χέρι καθώς ήμουν δεύτερη σειρά από μπροστά. Δεν βρίσκω λόγια να το περιγράψω, γι αυτό θα μιλήσουν τα video :)

Άβαταρ μέλους
Luis_Enrique
Catalanista

Δημοσίευσηαπό Luis_Enrique » 29 Ιουν 2010, 01:56

Άβαταρ μέλους
Luis_Enrique
Catalanista

Δημοσίευσηαπό Ytsejam » 30 Ιουν 2010, 12:13

Luis_Enrique έγραψε:

by far τα 5 πιο συγκλονιστικα λεπτα απο τα δεκαδες Live που εχω δει. εριχνε καρακλες και ολος μα ολος ο κοσμος ηταν σε εκσταση. απιστευτη εικονα!!
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Num Soci 126557
Άβαταρ μέλους
Ytsejam
barcelonista

Δημοσίευσηαπό Luis_Enrique » 30 Ιουν 2010, 23:51

Eμείς εκεί μπροστά είχαμε καταχαρεί με τη βροχή. Αφού ούτως ή άλλως μας βρέχουν με τις μάνικες για να μην ψοφήσουμε, αυτή τη φορά δεν χρειάστηκαν οι μάνικες. :)
Άβαταρ μέλους
Luis_Enrique
Catalanista

Επόμενο

Επιστροφή στην Γενικές συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης